Поліція оскаржить рішення запорізького суду, котрий відпустив під заставу у 40 000 грн хулігана, що побив до коми бійця "Азову"

Як вже повідомляли Патріоти України, Комунарський районний суд Запоріжжя відпустив під заставу в 40 тисяч гривень чоловіка, підозрюваного в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень бійцеві полку "Азов" Олегу Черевку.

У поліції заявили, що 27 липня разом із прокуратурою подаватимуть апеляцію, щоб зловмисника заарештували, адже він "може становити загрозу для інших громадян".

24 липня побратими потерпілого, активісти "Національного корпусу" та місцеві журналісти провели акцію протесту під стінами запорізького управління поліції. Вони вимагали оскаржити вирок суду, який відпустив підозрюваного під мінімальну заставу.

У поліції зазначають, що під час засідання прокурори клопотали про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою: "Працівники слідства виконали всі обов’язки стосовно можливості обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зібрано достатню доказову базу, зокрема є відеозапис із протиправними діями підозрюваного. Але суд вирішив відпустити підозрюваного під мінімальну заставу у 40 тисяч гривень".

Нагадаємо, боєць батальйону "Азов" Олег Черевко приїхав додому у Запоріжжя під час короткочасної відпустки із зони ООС. 21 липня біля продуктового супермаркету він зробив зауваження чоловікові, який чіплявся до дівчат. У відповідь чоловік вдарив військового по голові, що призвело до перелому основи черепа. Нападник із місця події втік, пізніше його затримали поліцейські. Затриманий – 29-річний раніше судимий житель Запоріжжя. Йому повідомили про підозру за статтею "Умисне тяжке тілесне ушкодження". Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 8 років.

Наразі Олег Черевко перебуває у комі 3 ступеня. Витрати на лікування та забезпечення донорською кров’ю взяли на себе патронатна служба полку "Азов", члени "Ветеранського братерства", донорський проєкт "Одна кров" та військові частини Нацгвардії, що дислокуються в Запоріжжі.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...