Порівняно недорого: США розкрили ціну вакцини проти коронавірусу

Наразі відомо, що для повноцінного курсу запобігання інфекції людині потрібні дві дози.

Американська влада напередодні домовилася про першу угоду щодо придбання вакцини проти коронавірусу COVID-19. У документах вказана ціна за одну одиницю препарату. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

За оприлюдненими даними, Вашингтон узгодив контракт з німецькою компанією BioNTtech та американською Pfizer. Вони нададуть 100 мільйонів доз вакцини BNT162. Загальна сума контракту сягає 1,95 мільярда доларів США. Одна доза препарату, таким чином, коштує близько 19,5 долара. Наразі відомо, що для повноцінного курсу запобігання інфекції людині потрібні дві дози.

"Середня ціна вакцини проти грипу становить близько 40 доларів... Це добре в порівнянні. Це добре в рамках розумного", — цитує агентство Пітера Піттса, засновника некомерційної організації Центр медицини в громадських інтересах. Також представники влади пояснили, за препарат доведеться платити тільки у разі, якщо той дійсно виявиться ефективним.

Нагадаємо, Сполучені Штати станом на кінець липня залишають країною, найбільш ураженою коронавірусом. Там вже встановили понад 4 мільйона відповідних діагнозів. COVID-19 став причиною загибелі близько 144 тисяч американців. Вакцина проти коронавірусу наразі проходить клінічні випробування у кількох розвинених країнах. Відомо про серйозний прогрес британських фахівців, на який звернули також увагу в Києві — українська сторона звернулася із запитом про ймовірне отримання препарату у майбутньому.

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...