Поскаржився, що його катували за допомогою... Бандери: Співробітника харківського депо засудили за любов до комунізму (фото)

Жовтневий районний суд Харкова виніс вирок слюсарю харківського комунального підприємства "Тролейбусне депо №2" Андрію Вороніну, який поширював комуністичну символіку. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років ув'язнення. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень, передають Патріоти України.

За даними слідства, у Вороніна є малолітній син і непрацездатна матір. Під час війни він працював слюсарем у КП "Тролейбусне депо №2". Із 2020 по 2021 рік працював на Заводі ім. Малишева, раніше — у Харківському агрегатному конструкторському бюро.

У 2022 році Воронін у заборонених в Україні соцмережах робив репости та дописи, де містилася комуністична й радянська символіка, зокрема, серп і молот, портрети Леніна та Сталіна, танк із літерою V. 10 травня на сторінці у соцмережі "ВКонтакте" він опублікував повідомлення, де виправдовував збройну агресію Росії проти України.

У суді чоловік визнав провину лише частково. Він сказав, що створив сторінки у соцмережах, аби спілкуватися із друзями та шукати групи за інтересами. 10 травня 2022 року зробив репост, проте начебто не збирався виправдовувати збройну агресію Росії, а показав таким чином обурення щодо дій співробітників Служби безпеки України через те, що вони нібито переслідували людей, які святкували 9 травня.

Також Воронін розповів, що 22 серпня 2022 йому зателефонували поліцейські і сказали підписати папери про те, що він працював на оборонних підприємствах. При зустрічі поліцейські нібито забрали його паспорт і телефон, у Новобаварському відділку поліції застосовували до нього тортури.

"Воронін запевняє, що у Новобаварському відділку поліції працівники застосовували до нього тортури — наказали лягти на живіт, а поліцейський тягнув його за геніталії, увімкнули німецький марш часів Другої світової війни, застосовували електрошокер, надягли кайданки, погрожували засунути щось в анальний отвір, поклали перед обличчям значок Бандери, змушували кричати "Слава Україні", — розповів ХАЦ.

За словами чоловіка, ніч він знаходився у райвідділку, уранці поїхав до квартири та віддав слідчому речі із комуністичною символікою, які він купив із 2007 по 2012 роки, коли був членом комуністичної партії. Воронін заявив, що після 2015 року ці речі не демонстрував. Пізніше зафіксував побої, однак у суді це не врахували.

"Суд відхилив посилання Вороніна на застосування відносно нього тортур, адже він не посилався на те, що докази були здобуті внаслідок застосування до нього зазначеного насильства", — повідомили в Антикорупційному центрі.

У Держбюро розслідувань кримінальну справу про застосування до Вороніна тортур закрили, оскільки не знайшли у діях поліцейських складу злочину. Захист Вороніна це не став оскаржувати. За рік після обшуків Воронін зробив репост в "Однокласниках" повідомлення зрадника Анатолія Фомічевського, який працює в адміністрації окупантів.

Винним Вороніна визнали за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування збройної агресії Росії) Кримінального кодексу України.

Мені дзвонили з Будапешта і запитували, чи не боюся я обс*рати Орбана, - Йожеф Сабо

неділя, 16 червень 2024, 22:42

В інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону колишній український футболіст і тренер Йожеф Сабо заявив, що не може себе назвати угорцем після того, як поводиться прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передають Патріоти України. Ішл...

"Опустивши ніс, подивіться на свої ноги": Пес Патрон, позуючи в маках, дав українцям цінні поради (фото)

неділя, 16 червень 2024, 22:14

Пес Патрон опублікував в Instagram гарні світлини, зроблені на природі. Позував собака у маках, передають Патріоти України. Знімки супроводжує мотивувальний допис від Патрона, у якому він радить всім, хто опускає ніс, звернути увагу на свої ноги, які д...