"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube каналу «БелРос», передають Патріоти України.

Резнікович заявив, що виїхав з Києва, адже «не зміг змиритися, що в останні два роки послідовно знищується велика російська культура». «Для мене особисто, велика російська культура є рідною. Парадоксально, що і велика українська культура для мене теж є рідною», – зауважив режисер.

Також чинний Герой України наголошує, що люди в Україні та люди в Росії «близькі у всіх відношеннях». А кенселінг російської культури після початку повномасштабного вторгнення режисер називає «штучним розривом». «Цей розрив, на мою думку, ні до чого хорошого на Україні, в Україні не призведе. І поїхав я тому, що не можу цього прийняти, розумієте, ну це м'яко кажучи, нонсенс. Коли у Венесуелі відкривають пам'ятник Пушкіну, і коли у Києві на Брест-Литовському проспекті його зносять. Ну це ж не нормально, це не природньо», – бідкається режисер.

Рєзнікович також вневнений, що такі події в Україні тимчасові, а людей, які не погоджуються із забороною російської культури, «просто залякали».

Нагадаємо, за інформацією представника Мінкульту Сергія Мнацаканяна, з початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України режисер Резнікович виїхав за кордон і не збирався повертатись до керування театром. А звільнення з посади відомого театрала відбулось за його ініціативою, наголосили у відомстві. До слова, Резнікович затято критикує діяльність театру без нього. 4 липня 2023 року режисер, наприклад, завів мову про необхідність повернення російської мови на сцену.

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...

"Щоб показати людям": Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 17:22

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Чоловік під час походів збирає гроші на по...