"Посилка не може бути доставлена": Українців попередили про схему шахраїв із "Укрпоштою"

Шахраї стали розсилати українцям SMS від імені компанії "Укрпошта". Громадянам пишуть, що їхні відправлення не доставлять, якщо вони не нададуть свої персональні дані.

У самій компанії попередили, що це нова схема, з допомогою якої шахраї намагаються вкрасти гроші. Про це йдеться в повідомленні "Укрпошти".

Текст повідомлення приблизно такий: "Через відсутність адреси Ваша посилка не може бути доставлена. Ви можете оновити адресу та зробити новий запит на доставку за посиланням...". У SMS також міститься посилання, за яким пропонується перейти, щоб оформити заявку.

Повідомлення розіслано з використанням бренду "Укрпошти" з таких сайтів:

  • https://ukrposhta.ycthsyl.com;
  • https://ukrposhta.cnnixx.com;
  • https://ukrposhta.hbyagb.com;
  • https://ukrposhta.siwxck.com;
  • https://ukrposhta.shgbsyl.com;
  • https://ukrposhta.zsitrz.com.

Зазначимо, що єдиним офіційним сайтом "Укрпошти" є https://www.ukrposhta.ua.

"У разі отримання повідомлення такого характеру, а також з будь-яких питань просимо вас звертатись до нашого контакт-центру за телефоном 0 800 300 545, за електронною адресою ukrposhta@ukrposhta.ua або до офіційних каналів "Укрпошти" в соціальних мережах. У випадку, якщо ви все ж таки вводили дані своїх платіжних пластикових карток на фішингових сайтах, радимо негайно звертатись до технічної підтримки банків, якими ці картки були випущені", – заявили в компанії.

"Без проблем, друже": Ф'юрі після бою запропонував Усику провести спільну відпустку із сім'ями в Україні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 20:30

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який у ніч на 19 травня програв бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі Олександрові Усику, запропонував українцю провести спільну відпустку із сім'ями в Україні й Великобританії. Відеозапис спілкува...

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...