Потужний циклон змінить погоду в Україні: До чого готуватись

До України йдуть два циклони, один з яких буде доволі потужним. Загалом на цьому тижні на нас чекатиме мінлива погода - чергуватимуться періоди сонця та дощів. Водночас очікується певне зниження температури. Про це в коментарі NV розказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України.

"Вже 8 листопада до території України надходить циклон з південного заходу. Відповідно, він принесе опади практично по всій території України, переважно у вигляді дощу. Лише вночі на високогір'ї Карпат може бути мокрий сніг. Решта території - просто дощ", - розказала синоптик.

Вдень 9 листопада, за її даними, цей циклон вже буде відходити у східному напрямку, тому в більшості областей опади припинятимуться, лише на сході ще може дощити. Наступного дня, 10 листопада, знову переважатиме погода без опадів.

8-9 листопада температура повітря знизиться: вночі буде всього +1…+6 тепла, а вдень у більшості областей лише +6…+13. Трохи тепліше буде на півдні, але й там температура знизиться. 10 листопада температура вночі по всій Україні вже становитиме від +4 до -2 градусів.

"Але, знову ж таки, не занепадаємо духом, тому що на 11 листопада в нас хоч і буде надходити новий циклон, і переважно у багатьох областях дощі пройдуть, у Карпатах — знову з мокрим снігом, та температура трошки підвищиться за рахунок того, що буде більше хмарності. Тож у ніч на суботу 11 листопада буде +2…+8 тепла. Але в денні години залишається стабільно +7…+13", - розказала синоптик.

Сильного буревію, як нещодавно був на тлі проходження циклону, цього тижня не очікується, каже Наталія Птуха. Циклон, який проходитиме в середу, не настільки активний, хоч і супроводжуватиметься поривами до 15-20 м/с.

Дощі будуть помірні - як у середу, так і в суботу, коли прийде наступний циклон з південного заходу. Першими прихід циклону зустрінуть Карпати та Закарпаття.

"Цей другий циклон буде доволі потужний. Можливо, десь по півдню буде трошки більше опадів, тому що циклон буде заходити з південного заходу", - прогнозує синоптик.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...