Поверненню чоловіків з-за кордону бути? У Польщі розповіли, як допоможуть Україні з мобілізацією

Новий законопроєкт про мобілізацію передбачає механізми повернення чоловіків з-за кордону. За словами голови комітету із закордонних справ сейму Польщі Павела Коваля, ніхто не шукатиме резервістів і не відправляти їх до України. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Sestry.eu, передають Патріоти України.

Коваль наголосив, що щодо таких питань повинен висловлюватися уряд, проте він вважає, що це делікатна справа. "Якщо буде велика активність української влади в окремих країнах ЄС, то уряди цих країн обов’язково виправдають очікування. Але було б погано, якби ми зараз поставили питання так, що саме уряди країн ЄС відповідають за мобілізацію в Україні", — сказав Павло Коваль.

Він зауважив, що готовність європейських країн м'яко підтримати процес з'явиться тоді, коли буде запит української влади. Проте мобілізація — це відповідальність українського уряду, і її не можна перекладати на інших, переконаний Павель Коваль.

Якщо надійде запит із боку уряду України до Польщі, то ніхто не шукатиме чоловіків і не відправлятиме їх до України. Павел Коваль припустив, що можна застосувати делікатні адміністративні рішення, виключно законні. "Питання мобілізації — це насамперед питання відносин між українською державою та українськими громадянами. І форми підтримки з боку Заходу потрібно запроваджувати дуже делікатно, щоб не перестаратися", — додав він.

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...

Підозрюваного у вбивстві Фаріон ретельно готували до злочину: Експерт-криміналіст вказав на важливі ознаки

субота, 27 липень 2024, 14:00

В'ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві професорки Ірини Фаріон, міг хтось готувати та тренувати. Про це розповів кримінальний психолог Юрій Ірхін в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. Експерт наголошує, що психіка 18-річної людини д...