Пожежа у готичному соборі Франції: Поліція розповіла про причини

Вогонь знищив визначну пам'ятку всередині.

Сильна пожежа у готичному соборі Святих Петра і Павла в Нанті (Франція), яка сталася вранці 18 липня, знищила великий орган. Про це повідомив начальник пожежної служби департаменту Атлантична Луара генерал Лоран Ферлах, інформують Патріоти України із посиланням на BFMTV.

"Руйнування торкнулося великого органа, який, напевно, повністю знищений. Платформа, на якій він розташований, дуже нестабільна і є загроза обвалення", — сказав він.

Водночас Ферлах зазначив, що цю пожежу не варто порівнювати з пожежею Нотр-Дам де Парі 15 квітня 2019 року. Прокурор Нанта повідомив, що на місці пожежі виявлено ознаки підпалу. Причини загоряння встановлюються.

«У суботу почалося розслідування причини пожежі, яка спалахнула в соборі в західному французькому місті Нант, вона розглядається як підпал», — йдеться в повідомленні. Голова міста заявила, що було три різних спалахи пожежі, які вона бачила на власні очі.

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...

На близькій до Землі планеті може існувати життя: Вчені заявили про сенсаційне відкриття

понеділок, 29 квітень 2024, 7:30

Астрономи припускають, що на відносно близькій до нас суперземлі під назвою К2-18b може існувати позаземне життя. Виявлену там органічну сполуку можуть виробляти тільки живі організми, вважають учені. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України...