Працюють за копійки при температурі 50 градусів: Українці розповіли про реальні умови праці на "Укрзалізниці" (відео)

До журналістів звернулися працівники "Укрзалізниці", які забезпечують потяги білизною. Люди кажуть, що працюють як раби, а умови - жахливі. Працівники живуть у вагонах просто на території підприємства, передають Патріоти України.

Вони працюють у цеху, де температура 50 градусів, при цьому отримують за роботу мізерну заробітну плату. На підприємстві Укрзалізниці, яке забезпечує білизною українські потяги, Лариса працює майже 30 років. Жінка – комплектувальниця. Разом з колегами вони стомилися терпіти нелюдські умови праці, за які минулого місяця отримали менше прожиткового мінімуму.

Люди кажуть, що за період карантину навіть масок та дезінфекторів не бачили. Скаржаться працівники і на стан білизни, яку прасують. А частина немісцевих працівників живе просто на території підприємства.

Керівництво каже, що про те, що люди живуть у вагонах, не знає. Щодо підлеглих – то ті скаржаться безпідставно, бо в цехах працювати нібито комфортно. А малу зарплату пояснюють поганою несумлінною працею.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко запропонував зробити чорний список для тих, кого знімають з поїздів за дебош, хуліганство і за вандалізм. Таким пасажирам запропонував не продавати квитки. Напередодні Геращенко разом з виконувачем обов’язків Укрзалізниці Іваном Юриком зустрів поїзд Харків-Ужгород, з якого зняли трьох п’яних пасажирів.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...