Працювати повернувся в Україну: Уродженець Кривого Рогу розповів, як вчився в університеті Іспанії (фото)

Готуватися довелося рік. Система вступу в Іспанії десь така ж, як в Україні: потрібно скласти незалежне оцінювання.

Українець Даніїл Ткаченко з Кривого Рогу п'ять років жив та вчився в Іспанії. Він вивчав рекламу в Університеті Аліканте. Після завершення навчання вирішив повернутися та працювати в цій сфері в Україні, повідомляють Патріоти України.

"У 11-му класі поїхав на рік в США, в штат Орегон, там вивчав рекламу та маркетинг. Влітку 2013-ого повернувся в Україну, але зрозумів, що хочу й надалі вчитися за кордоном. Перед переїздом в США, на мене вийшла іспанська академія з Валенсії, яка готує іноземних студентів до вступу: написали лист, мовляв, пройдіть тест щоб поїхати на конференцію нашого навчального закладу. Я його пройшов, вирушив туди, дізнався детальніше про академію і прийняв рішення про переїзд та вступ", - каже Даніїл.

Готуватися довелося рік. Система вступу в Іспанії десь така ж як в Україні: потрібно скласти незалежне оцінювання (Selectividad). Іноземці складають іспит на рівних умовах з іспанцями, треба обов'язково пройти історію Іспанії, іспанську мову, і три дисципліни на вибір.

Спершу хлопець хотів вчити англійську філологію, але коли приїхав в Іспанію, то зрозумів, що там далеко не кожен володіє англійською. "За кілька місяців до тестування почав оперативно шукати, чим же мені займатися. Згадав, що у мене в США були предмети про рекламу, маркетинг, і що мені це подобалося. Так і вирішив", - каже хлопець.

Школа для вступу (Hispania escuela de español) розрахована тільки на іноземних студентів, більшість були російськомовними. Хоча також було чимало людей з Китаю, Франції та Італії. Все навчання – іспанською мовою. Навіть люди, які зовсім не володіли мовою, за рік складали вступні іспити. Але треба було інтенсивно вчитися.

За рік треба було взяти 10 предметів – п'ять у першому семестрі, ще п'ять – в другому. Вибирати предмети можна лише починаючи з четвертого курсу.

Кожен предмет поділяється на теоретичну та практичну частину. На теорії не відмічають присутніх, тому якщо ти можеш прочитати всю літературу самотужки і підготуватися до іспиту – можеш не ходити на половину пар, чим я і займався в останні роки.

Щоб скласти предмет, потрібно заробити 5 балів (максимум – 10). Якщо не склав, зобов'язаний його взяти наступного року. Тоді розклад стає не дуже зручним: цей "зайвий" предмет можуть запхати куди-завгодно. Домовитися з викладачем не можна.

"Усі іспити були письмовими. Списати практично неможливо. Траплялися викладачі, які за 2-3 години іспиту взагалі не сядуть на місці. Утрьох ходять колом, якщо щось побачили – виганяють на перескладання", - каже Даніїл.

В останній рік навчання в Іспанії хлопець пройшов стажування в Grupo Antón Comunicación, найбільшій рекламній агенції регіону. "Там стажувався як копірайтер, доводилося їздити в інше місто. Воно знаходилося в Ельче, а я жив в Сан-Вісенте. Тому коли на роботу треба було на 8 ранку (щоп'ятниці), то я прокидався о 5 ранку: спершу автобусом до Аліканте, потім поїздом в Ельче".

Іспанський ринок реклами набагато більший за український. "Коли я був тут на стажуванні, то побачив, що все дуже стрімко розвивається. Усі орієнтуюся на Захід, хочуть робити круті продукти. Але після стажування в Києві, зрозумів, що у нас не гірше, хоч раніше думав, що в рекламі тут нема чого ловити", - додає Даніїл Ткаченко.

Джерело: Gazeta.ua

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...