Працівники найбільших автоконцернів влаштували масові страйки: Що вони вимагають

Працівники Ford, General Motors і Stellantis влаштували масові страйки. Вони вимагають поліпшень умов праці, зокрема підвищення зарплат. Про це розповіли на сайті Carscoops, передають Патріоти України.

Загалом у страйку беруть участь близько 12 700 робітників. Вони зібралися на заводі General Motors у Венцвіллі, на заводі Ford у Мічигані та на заводі Stellantis Jeep у Толедо.

Автовиробники намагалися залагодити розбіжності з профспілкою United Auto Workers, але вони відповіли відмовою. Лідери профспілки вимагають скорочення робочого графіка до 32 годин на тиждень і підвищення зарплат на 40% протягом чотирьох років.

У Ford запропонували підняти зарплату на 20% протягом 4,5 років, а General Motors і Stellantis на 18% і 17,5% протягом чотирьох років. Проте в United Auto Workers вважають ці умови неприйнятними.

Експерти заявили, що страйк може сильно вплинути на виробництво автомобілів. Першими під удар потраплять позашляховик Ford Bronco, а також інші автомобілі, які збирають у Венцвіллі та Толедо.

За прогнозом аналітиків, автовиробники можуть зазнати збитків у кілька мільйонів доларів, якщо страйк триватиме кілька тижнів. Крім цього, прийняття умов United Auto Workers також дорого обійдеться перерахованим вище компаніям.

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...