Правду не приховати: На Сумщині знайшли документи окупантів, які вказують на план РФ захопити всю Україну

У Тростянці Сумської області знайдено черговий доказ тотальної брехливості російської влади. Слідчі Державного бюро розслідувань виявили документи військових країни-окупанта РФ, які свідчать про те, що Москва мала намір захопити усю територію України. Про це повідомив директор ДБР Олексій Сухачов. Знайдені документи будуть передані до міжнародних інстанцій, передають Патріоти України.

"Слідчі ДБР знайшли важливі документи військових ЗС РФ, які чітко дають розуміння, що Росія готувалася захопити усю територію України", – повідомив Сухачов.

Він зазначив, що інформацію опрацюють слідчі ДБР і вона буде долучена до матеріалів справи щодо воєнних злочинів РФ. Згодом же всі факти проти окупантів будуть передані у міжнародні інстанції, аби "жоден зі злочинців не уникнув справедливого покарання".

У ДБР сказали, що слідчі оглянули вже понад 2 тисячі гектарів Тростянця, який було майже повністю зруйновано внаслідок агресії РФ. Виявлено 332 житлові будинки та об'єкти цивільної інфраструктури, які були умисно пошкоджені окупантами. Також встановлено, де розташовувалися бойові частин агресора та їхні вогневі позиції.

"Вилучені документи та особисті речі російських військових", – заявили в ДБР. Окрім того, були встановлені місця, де окупанти катували цивільних. "Зафіксовано щонайменше 34 факти незаконного позбавлення волі та катування цивільних громадян. На місці злочинів виявлено кийки, кайданки, металеві кліщі та одяг потерпілих зі слідами крові", – зазначили в ДБР. Також слідчі ексгумували тіла 23 загиблих, зокрема й двох дітей.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...