Правове свавілля: Сквер Небесної Сотні намагаються незаконно забудувати, у Кличка б'ють на сполох

Коли нечистим на руку ділкам відмовили у вищіх судових інстанціях, вони, всупереч законодавству, пішли нижче, до закладу відомому своїми неоднозначними вироками

Фірма, що раніше володіла землею, на якій розташований сквер Небесної Сотні в центрі Києва, заперечує її повернення столиці в суді. Про це повідомив заступник київського міського голови Володимир Бондаренко, інформує Цензор.НЕТ.

"Сквер Небесної Сотні знову під загрозою. Афілійована із рядом колишніх депутатів Київради компанія подала заяву про перегляд судового рішення, яким сквер повернули місту, за нововиявленими обставинами", - написав він.

Заявитель утверждают, что экспертиза, которая признала землю имеющей историко-культурное назначение, была проведена с нарушениями.

"Отримавши негативне рішення 3-х інстанцій (при цьому, Верховного Суду - двічі), не маючи жодних правових позицій на свою користь, колишні власники знову намагаються "відбити" під забудову це знакове місце", - додав Бондаренко.

Нагадаємо, сквер Небесної сотні по вулиці Михайлівській, 24-26 самостійно облаштували активісти і волонтери. Але земельна ділянка перебував в приватній власності, там планувалося будівництво готельно-офісного центру. У 2018 року територію було повернено у власність держави.

Колишній власник землі хоче забудувати сквер Небесної Сотні в Києві 01
Колишній власник землі хоче забудувати сквер Небесної Сотні в Києві 02

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...