Правозахисники у шоці: Бруней вводить смертну кару за одностатеві зв'язки і подружню зраду

Сьогодні в країні вже заборонений алкоголь, діють санкції за появу позашлюбних дітей і пропуск п'ятничної молитви.

У Брунеї не все так добре, як здається на перший погляд? Фото: соцмережі.

Третього квітня в Брунеї вступають в силу поправки до Кримінального кодексу, що посилюють відповідно до законів шаріату покарання за ряд правопорушень і дій, що вважаються в султанаті кримінальними злочинами, передають Патріоти України.

Одна з поправок стосується крадіжки - грабіжникові загрожує ампутація руки і ноги. Однак найбільший резонанс в мережі викликала інша стаття закону: в документі на сайті генерального прокурора Брунею зазначено, що місцеве мусульманське населення (а це приблизно дві третини жителів країн) будуть карати стратою через побиття камінням за одностатевий секс, подружню зраду і згвалтування.

Оголошуючи про це, урядовий веб-сайт процитував султана Брунею Хассанала Болкіаха, який сказав, що він «не чекає, що інші люди приймуть і погодяться з ним, але він сподівається, що вони просто будуть поважати країну так само, як вона поважає їх».

"Легалізація таких жорстоких і нелюдських покарань сама по собі жахлива. Бруней повинен негайно зупинити введення цих жорстоких покарань і переглянути свій Кримінальний кодекс відповідно до своїх зобов'язань в галузі прав людини. Міжнародне співтовариство має терміново засудити крок Брунею по застосуванню цих жорстоких покарань", - заявила Рейчел Чоа-Ховард, дослідник Amnesty International (Всесвітнього руху людей, які виступають за дотримання загальновизнаних прав кожної людини) з Брунею.
За її словами, деякі дії «взагалі не повинні розглядатися як злочини». Фахівець також уточнила, що тілесні покарання застосовуватимуть і до дітей. Султан Брунею Хассанал Болкіах, який також є прем'єр-міністром країни, вперше закликав до введення в країні системи покарань за шаріатом ще в 1996 році, але тільки в 2013-му оголосив про її поступове введення. Повідомлялося, що крім вже перерахованих покарань, побиття батогами загрожуватиме за здійснення аборту або вживання алкоголю.

Сьогодні в Брунеї вже заборонений алкоголь, діють санкції за появу позашлюбних дітей і пропуск п'ятничної молитви. Нагадаємо, Бруней підписав конвенцію ООН проти катувань та інших жорстоких покарань (документ забороняє використовувати будь-які види тілесних покарань стосовно громадян), але так і не ратифікував її.

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...