Представляються нацгвардійцями: В Одесі шахраї обшукують людей та відбирають речі

У Південному оперативно-територіальному об'єднанні Національної гвардії України радять громадянам у разі спроб проведення таких "обшуків" одразу зателефонувати на лінію "102" або звернутися до військових нарядів Нацгвардії.

В Одесі невідомі шахраї обшукують людей, представляючись військовослужбовцями Національної гвардії. Про це журналістам повідомили у прес-службі Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, представники якого здійснюють охорону громадського порядку в Одесі та Одеській області, передають Патріоти України.

Зазначається, що останнім часом в Одесі мають місце випадки, коли невідомі в камуфляжній формі, представляючись військовослужбовцями НГУ, безпідставно обшукують людей. "При цьому зловмисники намагаються конфіскувати особисті речі громадян і поводяться відверто нахабно. Насправді ці люди є шахраями, які намагаються обдурити та порушують закон, чим дискредитують честь і гідність бійців Національної гвардії України", - заявили в прес-службі.

У прес-службі підкреслюють, що в разі подібного "обшуку" необхідно відразу зателефонувати на лінію "102" або звернутися до військових нарядів Нацгвардії. Як зазначається, бійці НГУ має два типи форми - оливкову й темно-синю. Також у кожного бійця є розпізнавальні знаки з символікою: це офіційний шеврон Національної гвардії України, нагрудні наклейки з приналежністю до структури, прізвищем і обов'язково - погон, який визначає військове звання.

Крім того, кожен військовослужбовець під час виконання службових завдань з охорони громадського порядку в обов'язковому порядку повинен мати при собі спеціальні засоби: гумовий кийок, наручники, сльозогінний газ, індивідуальну аптечку, пристрій для відстрілу гумових куль, а також нагрудну відеокамеру, радіостанцію і жетон.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...