Продав 38 корів із університетської ферми: Посадовця львівського вишу підозрюють у розкраданні майна у великих розмірах

Колишнього працівника Львівського національного університету природокористування підозрюють у незаконному продажі 38 "університетських" корів на загальну суму понад пів мільйона грн. Про це пише Zaxid.net з посиланням на ухвалу у Єдиному державному реєстрі, передають Патріоти України.

Як сказано в ухвалі, в.о. завідувача лабораторії навчально-демонстраційної ферми Навчально-виробничого центру Львівського національного університету природокористування підозрюють у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах. "З листопада по грудень 2020 року, діючи з корисливих мотивів, реалізував невстановленим особам велику рогату худобу у кількості 38 штук …без дотримання встановленої процедури", – йдеться в документі.

За словами правоохоронців, працівник університету продав 38 університетських корів на загальну суму 572 тис. грн. Гроші, виручені від продажу худоби, він привласнив.

Суд обрав експосадовцю запобіжний захід у вигляді застави, атакож наклав арешт на два будинки підозрюваного (одним він володіє одноосібно, а у іншому має частку). Досудове розслідування цієї справи триває. За скоєне експрацівнику загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі із забороною працювати на певних посадах.

Норвегія почала відмовляти у захисті певним категоріям українців: Що відбувається

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:30

Норвегія вже відмовила у тимчасовому захисті кільком українцям, які або походять з "безпечних" регіонів, або не проживали в Україні на момент вторгнення Росії у 2022 році, передають Патріоти України. Уряд Норвегії оголосив про низку заходів жорсткої ек...

"Голь на выдумку хитра": Окупант без ніг зробив собі протези з порожніх пляшок, оскільки "наддержава" не запропонувала нічого кращого (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:20

Російським загарбникам, які залишили свої кінцівки в Україні, не вистачає протезів, у зв’язку з чим виникає потреба робити щось самотужки, використовуючи для цього будь-який мотлох, зазначають Патріоти України. Так, у соцмережах з’явилося відео з війсь...