Прогноз шокує: Науковці назвали ймовірну кількість українців, які можуть заразитися коронавірусом

Активність поширення Covid-19 на території України cпрогнозували вчені Інституту майбутнього людства, Оксфордського університету, Австралійського національного університету та Гарвардського університету. Науковці підготували чотири сценарії до березня 2021 року, передають Патріоти України.

Вони оцінювали "показник активних інфікувань", який враховує кількість людей, в цей час інфікованих коронавірусом, а також тих, у кого ще не немає симптомів або вони ще не заразні. Тих, хто одужав або помер, не враховували.

За першим сценарієм, якщо карантин скасують через два тижні і не продовжать, можуть заразитися 28-34 млн людей, а це 64-78% населення. За другим сценарієм, в якому карантинні заходи залишаються чинними протягом чотирьох тижнів і згодом заміняться слабшими, захворіють від 21 до 30 млн людей, а це 48-67% населення.

Третій сценарій, де карантин скасовують за два тижні та заміняють сильнішими обмеженнями, прогнозує зараження 420-990 тис. громадян України, а це 0,9-2,3% від загальної кількості.

У четвертому сценарії, якщо карантинні заходи залишаються ще протягом двох тижнів, а згодом діють помірні карантинні заходи, заразяться 33-65 тис. людей, що становить 0,07-0,1% населення. У такому разі пік коронавірусу прогнозують на початок травня. Учені стверджують, якщо дотримуватися обмежень щодо подорожей і активність поширення хвороби буде нижчою, то мінімальна кількість хворих може дорівнювати 290 тисячам осіб (0,65%).

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...