"Пролив світло" на здобуття Україною незалежності: Лісовий звільнив держексперта з освіти

Державного експерта з освіти Андрія Василенка звільняють з посади за антиукраїнські висловлювання. Наказ про його звільнення вже підписаний. Про це заявив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, передають Патріоти України.

"Наказ про звільнення Андрія Василенка підписано. Від завтрашнього дня він більше не обійматиме жодної посади в Міністерстві освіти і науки України. Таке рішення ухвалено за результатами дисциплінарного провадження, яке ми порушили в міністерстві напередодні", - наголосив Оксен Лісовий.

Він також додав, що державна служба - це велика відповідальність. Жодна людина, яка ставить під сумнів незалежність своєї країни, не має права обіймати державні посади, сказав міністр.

Додамо, що скандал розгорівся після того, як Василенко на своїй сторінці в соцмережі вирішив “пролити світло” на те, як Україна здобула незалежність. На його думку, СРСР була “розвалена” даремно та зроблено це було “за гроші”.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...