Їжа з великим вмістом вуглеводів, особливо – солодощі, може викликати більш важкий перебіг коронавірусної хвороби, оскільки згущує кров. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Програма з його участю ("Голос народу") транслювалася в YouTube 13 листопада, передають Патріоти України.
Санітарний лікар пояснив, що хворим на COVID-19 необхідно правильно організовувати свій режим харчування. "Потрібно якомога менше вуглеводів, особливо солодких – вони згущують кров", – сказав він.
Ляшко зазначив, що коронавірус сприяє утворенню тромбів. Так, багатьом хворим лікарі приписують препарати, які розріджують кров. Крім того, люди з цукровим діабетом перебувають у "коронавірусній" групі ризику.
Якщо інфікована особа й сама провокуватиме згущення крові, ризики ускладнень підвищаться. "Вуглеводи, низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг захворювання", – додав Ляшко. Він також порадив приймати достатню кількість вітаміну D, який є, зокрема, в курячій печінці, яловичині.
Кабінет міністрів в проєкті держбюджету на 2026 рік пропонує підвищити розмір мінімальної пенсії. Вона зросте на 234 гривні, передають Патріоти України з посиланням на проєкту бюджету на 2026 рік (№14000). Прогноз уряду передбачає зростання споживчих ...
У проєкті державного бюджету на 2026 рік передбачили оновлення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Про це йдеться у матеріалі ЕП, передають Патріоти України. Прожитковий мінімум та мінімальну зарплату змінили вперше з 2024 року. Вони...