Прилетів на похорон захисника України: Містична історія лелеки з Вінниччини отримала продовження

На Вінниччині лелеку, який поруч з людьми він стояв у живому коридорі на похороні полеглого бійця, проводжав траурну процесію до цвинтаря і лише там здійнявся у небо, віддали на зимівлю до зоопарку. Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Валерій Кузнєцов розкаже, передають Патріоти України.

Лелека Буся - новий мешканець вінницького зоопарку з незвичайною історією.
"Він йшов з в колоні з людьми, і коли його ховали, він дуже голову опустив", - каже доглядальниця зоопарку Тетяна Гончарук.

Тетяна Гончарук / © Птах став відомий на всю Україну, коли прилетів на прощання з полеглим воїном до Качківки на Вінниччині. У селі тоді проводжали в останню путь Олександра Луценка, який загинув у бою під Куп’янськом. Коли люди навколішки стояли в живому коридорі, птах теж стояв поруч, а потім ішов разом із траурною процесією до цвинтаря. Там злетів у небо. Це встигли зафіксувати місцеві журналісти.

Ветеринари запевняють - тварини бувають дуже чутливі, здатні тужити та навіть плакати. Бусю у Качківці добре знали. Ще маленьким пташеням він випав з гнізда і його вигодувала місцева жителька. Вона і попросила зоозахисників врятувати лелеку, бо взимку за ним як слід доглядати не зможе. Тому Бусю перевезли до вінницького зоопарку. Птах освоюється, перебирає харчами і виявляє норов.

"Він так адаптувався, ходить, але буває що дзьобає, може вкусити", - каже доглядальниця Тетяна Гончарук. Відвідувачів до лелеки поки що пускати не будуть, птаха обстежать і зроблять щеплення, житиме він у теплому вольєрі.

Лелека Буся / © А от жителі Качківки, коли помітили, що Буся зник, занепокоїлися. А дізнавшись, що він у зоопарку, вимагають повернути назад - про це пишуть у місцевих пабліках. У зоопарку ж кажуть, Бусю забрали лише на зиму, щоб врятувати від холодів. Навесні готові повернути лелеку до рідної Качківки.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...