"Принцеса + принцеса": Нардепи вимагають вилучити з бібліотек дитячу книгу про кохання двох дівчат (документ)

Група народних обранців письмово звернулася до прем'єр-міністра.

12 депутатів Верховної Ради зажадали вилучити з бібліотек дитячу книгу-комікс "Принцеса + принцеса. Довго і щасливо", яка вийшла накладом 1240 примірників та розповідає історію двох закоханих одна в одну дівчаток. Хвилюючись за родини, нардепи направили письмове звернення до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. У ньому вони підкреслили, що видавці книги нібито порушили статтю 51 Конституції України, де шлюб зазначений як добровільний союз жінки та чоловіка, передають Патріоти України з посиланням на "Всеукраїнський Собор".

Згідно з опублікованим документом, ініціатором звернення став нардеп від партії "За майбутньє" Анатолій Урбанський, який назвав себе прихильником "традиційних сімей та цінностей в Україні". У свою чергу, видавництво "Рідна мова", відповідальне за переклад і публікацію книги, категорично з цим не погодилося.

"У жодному нашому коміксі немає закликів діяти тим чи іншим чином, - відповіли депутатам. - Цей комікс - про важливість власного вибору, про усвідомлення того, що люди різні та про терпимість до цього". Видавці порекомендували спершу прочитати книгу, а після вже робити якісь висновки.У видавництві також вказали на той факт, що книга рекомендується не для 5-річних читачів, як це вказали в своєму зверненні депутати, а для дітей у віці 10-12 років. В цілому ж комікс спрямований на подолання стереотипних уявлень про взаємозв'язок людей.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...