Привітав KALUSH ORCHESTRA з перемогою: Захисник "Азовсталі" під звуки обстрілів заспівав "Стефанію"

Керівник пресслужби захисників Маріуполя Орест, який наразі також перебуває на передовій на заводі "Азовсталь", заспівав пісню гурту Kalush "Стефанія", повідомляють Патріоти України.

Коли Орест співав, на задньому фоні лунали гучні звуки вибухів – росіяни продовжують обстрілювати "маріупольську фортецю". Але пісню про маму, яка торкнула серця мільйонів українців та європейців, не змогли перервати навіть обстріли.

"Привітав KALUSH ORCHESTRA з перемогою на Євробаченні з самого серця Маріуполя", – написав Орест у твітері.

Наразі Орест співав не на повний голос. Ймовірно, щоб не видати позиції ворогу. Але сподіваємось, скоро захисники Маріуполя зможуть заспівати Стефанію на повний голос, перебуваючи у безпеці та на вільній від окупантів землі.

Що поєднує "Азовсталь" зі Стефанією

Якщо лідер гурту Олег Псюк писав пісню для мами, то після 24 лютого вона стала одним із символів боротьби українців проти російських окупантів. А 14 травня, після свого виступу на Євробаченні-2022 у Турині, учасники гурту Kalush у прямому ефірі закликали врятувати Маріуполь та "Азовсталь".

Полк "Азов" подякував гурту за підтримку на Євробаченні. Дружини українських воїнів теж подякували гурту й зауважили, що кількість запитів на тему Маріуполя та Азовсталі зросла. Наречена Дмитра Данілова зізналася, що це перше, що змусило її посміхнутися від 24 лютого.

Тим часом дружина Арсенія Федосюка Юлія додала, що вдячна всім, хто робить такі заяви й нараз потрібно робити все для того, щоб англомовного контенту про "Азовсталь" ставало більше. Тож вона закликала зірок та звичайних українців записувати звернення.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...