Пухнастим не треба докладати зусиль: Учені нарешті виявили механізм, що дає змогу кішкам муркотіти

Довгий час дослідники не могли пояснити, чому і як кішки можуть видавати муркотіння. Нове відкриття, про яке повідомляється в журналі Current Biology, кидає виклик раннім припущенням про те, яким чином кішки видають цей унікальний звук, передають Патріоти України.

Науковці під керівництвом Крістіана Гербста, фахівця з голосу з Віденського університету та Університету Шенандо, виявили, що домашні кішки мають спеціальні «подушечки» в їхніх голосових зв’язках, які дають їм змогу видавати низькочастотні звуки, які зазвичай більш характерні для великих тварин.

Це нове відкриття викликає сумніви в тому, що муркотіння вимагає активних м’язових скорочень або нейронного контролю з боку кішки. Дослідження, під час якого вивчали гортані восьми домашніх кішок, показало, що муркотіння може відбуватися автоматично після сигналу від мозку, без активних зусиль з боку тварини.

Хоча нове дослідження викликає безліч запитань, деякі вчені припускають, що розв’язання цієї загадки може потребувати складнішого підходу, який враховує як нейрональний контроль, так і анатомічні особливості голосових зв’язок кішок. Таким чином, таємниця муркотіння кішок залишається актуальною, дослідники продовжують досліджувати цей унікальний аспект котячої поведінки.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...