Путін з Рогозіним швидше заплигали на батуті: Багаторазова ракета SpaceX всьоме поспіль доставить вантаж на орбіту

Ілон Маск успішно перетягує у "Роскосмосу" на себе "ковдру" комерціного запуску вантажів на орбіту, адже може запропонувати ціну в кілька разів дешевше росіян.

13 грудня американська приватна космічна компанія Ілона Маcка SpaceX доставить на орбіту Землі супутник радіомовлення SXM-7 компанії Sirius XM. На орбіту вантаж виведе ракета-носій Falcon 9, яка до цього успішно виконала шість подібних місій, зазначають Патріоти України.

Деталі: Запуск заплановано 13 грудня о 18:22 за Києвом (11:22 a.m. EST, or 16:22 UTC).

Старт ракети-носія Falcon 9, яка доставить 7 тон вантажу на орбіту запланований з комплексу SLC-40 у Флориді, США. Це 25 запуск компанії цьогоріч, попередні 24 були успішні. Окрім запуску супутник SXM-7 SpaceX планує в грудні здійснити ще 3 місії.

За 9 хвилин після старту Falcon 9 її перший багаторазовий ступінь, який за останні 651 днів буде використано всьоме (попередній рекорд – 7 польотів за 807 днів), має приземлитись на безпілотну платформу в Атлантичному океані.

Одна половина обтічника нова, а другу вже раз використовували.

Довідка: Перший багаторазовий ступінь Falcon 9 компанія Маска використовуватиме по десять разів, потім їх оглядатимуть, змінюватимуть зношені деталі та використовуватимуть ще до 90 разів.

Фото: Sirius XM


В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...