Рада оборони дозволила: У Києві встановлять головну новорічну ялинку України

Цього року головна новорічна ялинка України буде розміщена на Софійській площі в Києві до 6 грудня за фінансування від меценатів. Масштабні події, ярмарки та розважальні заходи на цій території не плануються. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Цього разу новорічну ялинку приберуть раніше — вона простоїть до 10 січня. "Головну ялинку країни цього року, за традицією, встановимо на Софійській площі. Таке рішення ухвалила сьогодні Рада оборони столиці. Місто грошей не витрачатиме. Як і торік, ялинку встановлять і прикрасять коштом меценатів. Але з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії", — наголосив Кличко.

Мер Києва заявив, що компанія "ГЛОБАЛ-ДЕКОР" несе повну відповідальність за встановлення та обслуговування головної новорічної ялинки, а також забезпечує всі ресурси та фінансування, пов'язані з цим. Водночас не планується проведення масштабних заходів, ярмарків і розваг на Софійській площі.

Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то винятково з дотриманням правил безпеки в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету столиці. "Оскільки цього року відзначаємо Різдво за новоюліанським календарем, ялинку почнуть встановлювати раніше, до 6 грудня. І приберуть, відповідно, теж раніше — до 10 січня", — резюмував Кличко.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...