Раніше туди нікого не пускали: В Ізраїлі відкриють для відвідувачів палац царя Ірода (фото)

Протягом багатьох років жителі Ізраїлю просили владу, щоб вона дозволила потрапити в це священне місце, але раз по раз вони отримували відмову.

Влада Ізраїлю повідомила, що громадянам країни дозволять відвідати і оглянути головну вітальню та акведуки знаменитого палацу Іродіона. Це палац-фортеця легендарного царя Ірода Іродіона, яка розташована в Іудейській пустелі. Раніше доступ до цієї фортеці був заблокований. Про це пише видання Dailymail, передають Патріоти України.

Повідомляється, що всі бажаючі зможуть побачити лише невелику частину палацу. Протягом багатьох років жителі Ізраїлю просили владу, щоб вона дозволила потрапити в це священне місце, але раз по раз вони отримували відмову.

У царському маєтку було чотири вежі, саме в одній з них і жив Ірод, але зараз від них нічого не залишилося. У цьому палаці є все, про що можна мріяти: величезний басейн, джерела і акведуки. Однак гостям покажуть далеко не все. Публіка зможе подивитися на царську гостину кімнату і інші об'єкти. Решта кімнати і частина басейну будуть закриті з невідомої причини.

Цар Ірод був призначений римлянами, він правив Іудеєю між 37 і 4 роками до н.е. Ім'я цього правителя стало прозивним, якщо мова йде про погану людину. Ірод прославився як один з найжорстокіших людей на Землі. Однак це далеко не все, що про нього відомо. В голові Ірода було багато ідей, він є автором великої кількості проектів і різних будівель. Відомо, що Ірод помер в Єрихоні після тривалої хвороби.

Цар Ірод прославився завдяки історії з побиттям немовлят. У Євангелії від Матвія сказано, що Ірод дізнався про можливу появу Божого сина. Йшлося про Ісуса Христа. Після цього цар наказав убити всіх немовлят, які є в окрузі. Ірод наказав убити дітей до двох років, сподіваючись, що в їх числі буде та сама Божа дитина. У різних джерелах є розкид кількості дітей, яких убив Ірод, однак більшість експертів схиляються до цифри 14 тисяч. Саме стільки дітей могло загинути за наказом жорстокого царя, який мало не вбив Ісуса.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...