Раніше вважали, що вони зникли: На Львівщині розквітли найрідкісніші орхідеї в Європі (фото)

Для флори України притаманне зростання від 66 до 70 видів родини орхідних.

На Львівщині виявили місця зростання рідкісних червонокнижних орхідей, які вважалися зниклими. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА, передають Патріоти України.

Орхідеї розквітли в національному природному парку “Північне Поділля” на Бродівщині. Найцінніша з них – найрідкісніша орхідея в Європі Скрученик приємний.

“Рослина зростає тільки в одному місці в Європі – у Бродівському районі. Скрученик приємний (Spiranthes amoena) занесений в Червону книгу України, як і всі інші орхідеї. Окрім того, екологи виявили Булатку довголисту (Cephalanthera longifolia), яку вважали зниклою через посуху”, – йдеться у повідомленні.

«Пошуки цих видів не давали результатів багато років, однак несподівано трапилась зростання рідкісних орхідей. Десь півсотні квітуючих особин. Для української флори це значний успіх», – розповів ботанік Володимир Баточенко.

Для флори України притаманне зростання від 66 до 70 видів родини орхідних. Більшість з них включена до Червоної книги України. У третьому виданні Червоної книги України перераховано 68 видів родини Зозулинцеві Orchidaceae.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...