Реванш триває? Рабинович заявив, що планує знести в Україні усі пам'ятники на честь дивізії СС "Галичина"

Нардеп запевняє, нібито таким чином він сприяє виконанню закону "Про засудження тоталітарних режимів...".

Вадим Рабинович. Фото: Ліга.net.

Народний депутат України, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович направив прем'єр-міністру України Денису Шмигалю та голові Національної поліції України Ігорю Клименку депутатські звернення з вимогою надати інформацію про кількість знесених (демонтованих) пам'ятників, присвячених подіям, пов'язаним з діяльністю 14 гренадерської дивізії військ СС "Галичина" (1-ї Української дивізії УНА), з дня набрання чинності Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки". Про це повідомляє прес-служба політсили, передають Патріоти України.

"Надайте інформацію про заплановані урядом України заходи на 2020 рік щодо реалізації Закону України "Про засудження тоталітарних режимів..." у частині засудження націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму в Україні і заборони пропаганди його символіки", - йдеться у зверненні.

Зокрема, парламентарій вимагає надати інформацію щодо наявності або відсутності в діях в.о. міністра освіти України Любомири Мандзій ознак злочину, передбачених частиною другою статті 436-1 Кримінального кодексу України "Виготовлення, розповсюдження комуністичної, і нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів".

"В. о. міністра, яка в 2018 році очолювала департамент освіти Львівської обласної адміністрації, всупереч Закону України "Про засудження тоталітарних режимів..." організовувала конкурс малюнка, який проводився з метою створення героїчного образу дивізії "Ваффен СС" Галичина", - додав Рабинович.

У свою чергу, нардеп також зазначив, що планує знести всі подібні пам'ятки в Україні. Нагадаємо, раніше Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними висновки Українського національного інституту пам'яті, що визнають символіку 14 гренадерської дивізії військ СС "Галичина" такою, що не підпадає під закон про заборону комунізму і нацизму. Своїм рішенням суд зобов'язав Інститут нацпам'яті утриматися від поширення даних висновків.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...