Резонанс тижня. Рекордсмен Книги Гіннеса: Померла найменша людина у світі (фото)

На зріст Хагендри Тапи Магар був 67 сантиметрів, важив чоловік 6 кілограмів.

Книга рекордів Гіннесса втратила одного з рекордсменів – померла найменша у світі людина. Зріст Хагендри Тапи Магар був 67 сантиметрів, важив чоловік 6 кілограмів. На офіційному сайті Книги рекордів Гіннеса підтвердили, що Хагендра був поміщений в лікарню Manipal в Непалі в четвер 16 січня і помер на 28 році життя, передають Патріоти України.

Також повідомили, що через свою ваду він мав проблемами з серцем, у нього була астма та пневмонія.

"Нам жахливо сумно почути новини з Непалу про те, що Хагендри більше немає з нами. Його світла посмішка була настільки сильною, що вона заполонила серця всіх, хто з ним зустрічався. Життя може бути складним, коли ти важиш 6 кілограмів і не вписуєшся у світ, збудований для звичайної людини. Для мене було честю познайомитися з його родиною. І привілеєм – поділитися його історією з усім світом", – заявив головний редактор Книги рекордів Гіннеса Крейг Глендей.

Що відомо про найменшу людину у світі?

Хагендра Тапа Магар народився в Непалі в 1992 році. При зрості 67,08 сантиметра він був визнаний найменшою людиною у світі, яка зберегла здатність самостійно пересуватися. Вперше він потрапив до Книги рекордів Гіннесса у 2011 році. Хагендра був на сім сантиметрів вище філіппінця Джунрей Балавінга, однак через захворювання той не може ходити і стояти без сторонньої допомоги.

Хагендра Тапа Магар

"Хагендра швидко привернув увагу громадськості у 2011 році й був призначений послом доброї волі Непалу в галузі туризму", – повідомили представники Книги рекордів Гіннеса.

Тепер звання найменшої людини, яка зберігає мобільність, перейшло до колумбійця Едуарда Ніньо Ернандеса, його зріст становить 70,21 сантиметра.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...