Резонанс тижня. У Москві помер відомий радянський актор, що блискуче починав свою кар'єру у Києві

У Москві на 80-му році пішов з життя народний артист Росії В'ячеслав Іванович Езепов. Крім робіт в Малому театрі, він запам'ятався глядачам як кіноактор, який прикрасив фільми «Пан Великий Новгород», «Ходіння по муках», «Історія одного кохання», «Карл Маркс. Молоді роки»,«Через Гобі і Хінган»,«День командира дивізії»,«П'ять хвилин страху»,«Парасолька для молодят»,«Остання дорога»,«Битва за Москву»,«Кодекс безчестя»,«34-й швидкий» та ін.

Акторська кар'єра Єзепова почалася в 1963 році в Києві - відразу ж після закінчення Школи-студії МХАТ його прийняли в російський академічний театр ім. Лесі Українки, причому почав юнак відразу з провідних ролей в спектаклях «Вечірнє світло», «Дон Карлос», «Як важливо бути серйозним». А роль Антона Чехова в п'єсі «Насмішкувате моє щастя» Езепов продовжував грати і після відходу з Театру Лесі Українки, спеціально приїжджаючи з Москви до Києва. У 1975 році йому присвоїли звання Заслуженого артиста УРСР, а в 2004 році - ще й звання Народного артиста України.
У Малому театрі Москви Єзепов прослужив 53 роки, і особливо прославився виконанням ролі короля Іспанії Карла V в в комедії Скриба і Легуве «Таємниці Мадридського двору». Цю роль прославлений майстер грав протягом 23 років.
У 2017 р В'ячеслав Іванович вперше спробував сили в якості театрального режисера-постановника - для дебюту обрав «Маленькі трагедії» О.С.Пушкіна, а також почав режисерувати художні фільми.
Про час і місце прощання з народним артистом в театрі оголосять додатково,

Міноборони оприлюднило ролик, який є плагіатом американського: ЗМІ стверджують, що "креативила" дружина Тимошенка, ексфункціонер ОП відреагував (відео)

субота, 11 травень 2024, 23:52

Колишній заступник глави ОП та чинний радник міністра оборони Кирило Тимошенко вимагає вибачень від видань "Детектор Медіа" та "Української Правди", передають Патріоти України. У суботу, 11 травня, "Детектор Медіа" написало, що новий відеоролик від Мін...

Тисячі українських чоловіків у Польщі готові їхати далі, а не вертатися до України, - ЗМІ

субота, 11 травень 2024, 23:40

Польща пообіцяла Україні допомогти з поверненням чоловіків призовного віку: тисячі українців можуть переїхати в інші країни, щоб уникнути цього. Про це пише Forbes, передають Патріоти України. Видання вказує, що набуття в Україні чинності нового закону...