Результат усіх вразив: Щоб перевірити свою теорію, вчений з'їдав по 24 яйця на день протягом місяця (відео)

Чоловік з'їдав по 24 яйця на день протягом місяця, щоб подивитися, що станеться з його організмом – і результати виявилися для багатьох несподіванкою. Про це пише Mirror, передають Патріоти України.

Нік Норвіц, докторант Гарвардського університету, поставив собі за мету з'їсти за чотири тижні 720 яєць, щоб простежити, як це вплине на рівень холестерину в його організмі. Довгий час вважалося, що занадто багато яєць шкідливо для здоров'я, і що вони можуть підвищити рівень холестерину і спричинити проблеми з серцем.

Але останніми роками це було оскаржено. Доктор Норвіц був переконаний, що його рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), які вважаються "поганим холестерином", дійсно знизиться, якщо з'їдати еквівалент одного яйця щогодини протягом місяця. Тож він здійснив харчовий експеримент, щоб перевірити це.

Доктор Норвіц, який має ступінь доктора філософії з метаболізму людського мозку в Оксфордському університеті, опублікував свої результати на YouTube, і відео було переглянуто понад 197 000 разів. Розкриваючи свій план харчування, він показав зображення понад 40 картонних яєчних коробок, складених у його кімнаті, які зібрав під час експерименту.

Нік Норвіц / © скриншот з відео

Він не повідомив, які ще продукти споживав, окрім яєць, а також про свої щоденні фізичні вправи. Але він сказав, що після перших двох тижнів він також почав їсти 60 грамів вуглеводів на день – це еквівалент двох бананів або 600 г чорниці. Доктор Норвіц пояснив, як це може сприяти подальшому зниженню рівня холестерину.

Норвіц поділився своїми висновками і сказав: "Я припустив, що вживання 720 яєць протягом одного місяця, а це 133 200 мг холестерину, не призведе до підвищення рівня холестерину в моєму організмі. Зокрема, це не підвищить рівень холестерину ЛПНЩ. І, дійсно, не підвищило, ані на крапельку. Попри те, що моє споживання холестерину з їжею збільшилося у понад п'ять разів, рівень холестерину ЛПНЩ фактично знизився".

Багато вчених і лікарів раніше попереджали, що вживання яєць може спричинити сплеск рівня ЛПНЩ і підвищити ризик ускладнень, оскільки холестерин може накопичуватися у вигляді бляшок в артеріях і збільшувати ймовірність серцевих захворювань та інсульту. Але доктор Норвіц виявив, що його рівень ЛПНЩ знизився на 18 відсотків після місячного експерименту.

На думку деяких вчених, це може бути пов'язано з вивільненням гормону під назвою холестерин, що спричиняється зв'язуванням холестеролу з рецепторами на клітинах кишківника, який сигналізує печінці виробляти менше ЛПНЩ.

Норвегія почала відмовляти у захисті певним категоріям українців: Що відбувається

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:30

Норвегія вже відмовила у тимчасовому захисті кільком українцям, які або походять з "безпечних" регіонів, або не проживали в Україні на момент вторгнення Росії у 2022 році, передають Патріоти України. Уряд Норвегії оголосив про низку заходів жорсткої ек...

"Голь на выдумку хитра": Окупант без ніг зробив собі протези з порожніх пляшок, оскільки "наддержава" не запропонувала нічого кращого (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:20

Російським загарбникам, які залишили свої кінцівки в Україні, не вистачає протезів, у зв’язку з чим виникає потреба робити щось самотужки, використовуючи для цього будь-який мотлох, зазначають Патріоти України. Так, у соцмережах з’явилося відео з війсь...