Результатів виборів не дочекався: Мер Борисполя помер від COVID-19

Анатолій Федорчук був міським головою Борисполя з 2006 року.

Чинний мер Борисполя Анатолій Федорчук, який був лідером виборчих перегонів на пост голови Бориспільської ОТГ, помер 28 жовтня. Його життя забрав коронавірус. Про трагічну звістку повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський, передають Патріоти України.

"До оголошення результатів виборів від коронавірусу помер мер Борисполя і лідер гонки Анатолій Федорчук", – написав він

Відомо, що 18 жовтня політика було госпіталізовано в інфекційне відділення Переяславської лікарні у важкому стані. Там нібито були кращі умови для лікування, ніж у Бориспільській центральній районній лікарні.

У листопаді Федорчуку мав виповнитися 61 рік. Родом політик із Хмельницької області, але в Борисполі він жив щонайменше з 1985 року – працював вчителем історії, згодом почав кар'єру в правоохоронних органах.

Зауважимо, що Анатолій Федорчук був мером Борисполя з 2006 року. Спочатку він успішно балотувався від "Блоку Юлії Тимошенко" – найбільш рейтингової політсили того часу. Проте до 2010 року політичні вподобання чоловіка змінилися – Федорчука було обрано від "Партії регіонів".

У розпал Революції Гідності в 2014 році він покинув "регіоналів" і на виборах 2015 року вже переміг під брендом партії "Наш край", яка завела найбільшу фракцію в Бориспільську міську раду. На останніх місцевих виборах Федорчук балотувався від цієї ж політсили.

За даними місцевих ЗМІ, цьогорік у липні Анатолій Федорчук збирався у відставку через конфлікт із секретарем міськради Ярославом Годунком. Однак тоді бориспільські депутати не змогли звільнити жодного з них.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...