"Рятуйте, що можете": Синоптик попередила про заморозки та сильний вітер в Україні

У суботу, 2 жовтня, в Україні очікується суха погода із сонцем та ранковими туманами. Проте не обійдеться без заморозків та вітру. Про це у Facebook розказала синоптик Наталка Діденко, передають Патріоти України.

За її словами, завтра заморозки найменш вірогідні у західних областях та у прибережних районах. "Більша частина України все ж підмерзатиме вночі через заморозки на ґрунті, а подекуди й у повітрі. Бережіть, рятуйте, що можете", - застерегла синоптик.

За її словами, вдень очікується +11...+16 градусів, а в західних областях +14...+18 градусів. Вранці очікуються тумани. "Трохи дискомфорту додасть сильний вітер на Заході України, в Криму, Приазов'ї та на Луганщині", - повідомила синоптик.

Погода в Україні на вихідних, 2 та 3 жовтня

У найближчі вихідні - 2-3 жовтня - очікується спокійна осіння погода. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у соціальній мережі Facebook.

"Початок жовтня принесе для більшості українців спокійну осінню погоду, буде більше прояснень, але ночі із заморозками. Забезпечує такі погодні умови антициклон з північного сходу, тому напрямок вітру переважатиме із південного сходу, помірних швидкостей, тому дискомфорту він не завдаватиме. При антициклоні переважатиме невелика хмарність, і тому коли вночі матимемо ясне небо, то все тепло, яке накопичилось протягом дня, швидко вивільняється у навколишній простір і температура у нічні та передсвітанкові години стрімко знижується", - йдеться у повідомленні.

У наступні три доби без опадів, лише завтра на Волині, Рівненщині та Львівщині місцями невеликий дощ. Температура вночі 1-8° тепла. В Україні, крім крайнього заходу та півдня, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі очікуються заморозки 0-3°. Температура вдень 11-16° тепла, на Закарпатті та Прикарпатті подекуди 17-20°.

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...