Рішення прийняли під час зборів: Собор у Хмельницькому, де попи УПЦ МП побили військового, перейде до ПЦУ

Свято-Покровський кафедральний собор у Хмельницькому, де попи УПЦ МП побили військового, перейде до Православної церкви України. Таке рішення прийняли під час зборів, передають Патріоти України.

За інформацією "Суспільного", ключі від храму вже передали ревізійній комісії, яку обрали місцеві жителі під час зборів, 2 квітня. Попередньо, на зборах зареєструвалися 1235 осіб.

За словами голови ревізійної комісії Юрія Смаля, в собор пустили членів комісії, журналістів та попереднього секретаря храму Олександра Рибчинського, щоб описати майно. Зазначається, що церкву тимчасово закриють. Смаль вказав, що представники комісії віднесуть документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА.

Побиття військового попами УПЦ МП У Хмельницькому - що відомо

У соцмережах з'явилося відео побиття військового попами УПЦ МП У Хмельницькому. Свідки викликали в храм поліцію. У коментарі місцевим ЗМІ правоохоронці повідомили, що вирішується питання про притягнення військового до адмінвідповідальності за дрібне хуліганство. При цьому за фактом побиття військового правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо священика за статтею хуліганство.

Пізніше мер Хмельницького Олександр Симчишин заявив, що ситуація з Києво-Печерською лаврою і побиття військового повинні стати "залізобетонним" аргументом для Ради, щоб підтримати законопроект про заборону УПЦ МП. Він зазначив, що на позачерговій сесії міськрада припинить користування УПЦ МП всіма земельними ділянками в громаді.

У свою чергу обурені жителі міста ввечері зібралися на мітинг під собором УПЦ МП. Вони скандували "Слава Україні!" та "Геть московського попа".

"Нас фінансує... Пенсійний фонд": Як військовий "Дід" веде чоловіків 60+ нищити окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:55

Проти армії Російської Федерації ведуть "неофіційну" війну українські дідусі, яких об'єднав у ротно-тактичну групу 67-річний Олександр Таран - по-фронтовому "Дід". Йдеться про бійців, що не входять до складу Збройних сил України через літній вік. Однак...

Три дні залишався в комі: 27-річний суперважковаговик помер після першого нокауту в кар'єрі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:35

Конголезький суперважковаговик Арді Ндембо помер після поразки нокаутом від кубинця Нестора Сантани. Про це повідомляє промоутерська компанія Viva Promotions, передають Патріоти України. Бій Ндембо — Сантана відбувся 5 квітня в межах шоу Team Combat Le...