"Родная говєнь" прагне загадити всесвіт: Російські космонавти навмисно викинули купу сміття з МКС (відео)

Які речі не можна забороняти робити домашньому коту

Російські космонавти Сергій Прокоп’єв та Дмитро Петелін у ході виходу у відкритий космос навмисно викинули велику купу комплектуючих у космос. Це було зафіксовано у 7-годинній онлайн-трансляції NASA з переміщення повітряного шлюзу з однієї частини МКС до іншої.

«Просто гарно літає. Це буде зірка», — заявив один з росіян, викинувши сміття у космос.

Варто зазначити, що астронавти на МКС справді спалюють сміття в атмосфері, але для цього збирають його у спеціальний вантажний космічний корабель Cygnus. Після заповнення апарат контрольовано згоряє при вході в атмосферу Землі, не дозволяючи сміттю розлітатися по орбіті.

Є відносна ймовірність, що й це сміття теж згорить в атмосфері, проте екологи вже не один рік заявляють, що орбіта Землі катастрофічно захаращена діяльності людини. За підрахунками дослідників, на орбіті зараз понад 23 тисячі уламків та іншого космічного сміття.

Зокрема, через це МКС доводиться робити спеціальні маневри, щоб уникнути зіткнення зі старим космічним сміттям, залишеним радянськими, російськими та китайськими супутниками та обладнанням.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...