Росія імітує "наддержаву", путінський план провалився: Нобелівський лауреат спрогнозував крах РФ

План президента РФ Володимира Путіна перетворити ціни на природний газ на зброю не спрацював. Росія є лише імітацією глобальної наддержави. А за 10 років країна може стати Failed state (державою, що провалилась і не здатна самостійно існувати). Про це у колонці для NYT написав лауреат Нобелівської премії Пол Кругман, передають Патріоти України.

Спроба Росії завдати удару у відповідь по санкціях певною мірою провалилася, сказав Кругман, оскільки минулу зиму Європа пережила чудово. Країни ЄС створили вражаючий запас природного газу, який залишився в основному невикористаним в умовах теплої зими.

"Європа надзвичайно добре пережила втрату російських поставок", – зазначив Кругман, додавши, що сучасні економіки були набагато гнучкішими, ніж спочатку вважалося, коли Росія вперше розпочала енергетичну війну із Заходом.

Доходи Росії від енергоносіїв впали на 50% з минулого року. "Росія виглядає більше ніж будь-коли як потьомкінська наддержава... Її роль як постачальника енергії виявляється набагато важчою для використання, ніж багато хто уявляв", – додав він.

Інші економісти кажуть, що російська економіка зазнає труднощів у довгостроковій перспективі. Нація може стати Failed state за 10 років. Один аналітичний центр підрахував, що він стикається з серйозними зустрічними вітрами на тлі своєї ізоляції від глобальних ринків і зниження інвестицій у технології.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...