"Росіяни пили та грабували, а буряти - пили та вбивали": Очевидець розповів про окупацію Бучі

Окупація ворожими військами Бучі проходила в кілька етапів. Першими в Бучу зайшли росіяни, за ними - буряти. Про це в ексклюзивному коментарі УНІАН розповів волонтер Сергій Петренко, який перебував у Бучі з моменту вторгнення і потрапив у полон до окупантів, передають Патріоти України.

"Можу сказати тільки, що першими в Бучу зайшли росіяни. Потім були буряти. Поводилися по-різному, між собою не контактували і як мені здалося, росіяни бояться бурятів. Якщо коротко, то росіяни пили й грабували, а буряти – пили й вбивали", - сказав волонтер. За словами Петренка, середній вік окупантів у Бучі - 20-25 років.

"Середній вік і тих і інших (у росіян і бурятів – ред.) від 20 до 25 років. Були, звичайно й дорослі мужики, але переважно це зовсім зелені пацани. Росіяни мародерствували. Виносили все, що могли з магазинів, грабували квартири. Якщо мешканці не поїхали й відкривали двері – брали все, що сподобалося і йшли. А ось, якщо мешканців не було - ламали двері та виносили все під чисту. Алкоголь виносили ящиками й пили все підряд. Мобілки, гроші, техніку, одяг, все це крали ящиками та мішками", - сказав волонтер.

Водночас він зазначив, що окупанти боялися потрапити на відео. "Вони дуже боялися, що хтось зніме їх на мобілку, кудись викладе відео, тому телефони у людей забирали відразу", - здавав волонтер.

Петренко також зазначив той факт, що окупанти боялися побутової техніки, оскільки просто не розуміли для чого вона.

"Ще цікавий момент: вони панічно шарахалися від будь-якої побутової техніки. Запам'яталося, як вони кидалися на розподільні щитки на парканах, оскільки думали, що це передавальна станція. Вони не розуміли, що таке двоконтурний котел. Люди намагалися їм пояснити, що це для того, щоб в будинку було опалення, а вони дивляться і не розуміють", - підкреслив волонтер.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...