Рожева і з лапками: Біля берегів Австралії вперше за два десятиліття побачили рідкісну рибу (відео)

Біля берегів Тасманії вперше за 22 роки була помічена рідкісна риба Brachiopsilus dianthus, яка ходить по дну лапами і мешкає тільки в Австралії. Про це повідомили 23 грудня в Університеті Тасманії, повідомляють Патріоти України.

"Команда вчених розкриває секрети глибин Тасманії, несподівано виявивши дуже рідкісну рожеву рибку Brachiopsilus dianthus, що перебуває під загрозою зникнення", - вказують в університеті.

Рибу, що перебуває під загрозою зникнення, помітили на відео з підводної камери в дикому і віддаленому морському парку Tasman Fracture, біля південно-західного кута Тасманії. Зняли його під час спільного дослідження з Parks Australia і Університетом Тасманії.

Цей вид востаннє бачив водолаз на Тасманському півострові в 1999 році і нещодавно був занесений до списку зникаючих. "Найбільшим сюрпризом стало те, що в парку на глибині близько 120 метрів була виявлена ця рожева рибка. До цього спостереження цей вид реєструвався тільки чотири рази і був внесений до списку рідкісних видів відповідно до Закону Тасманії про види, що перебувають під загрозою зникнення, раніше в цьому році", - зазначив вчений Невілл Барретт з Інституту дослідження моря і Антарктики.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...