Розмістили дезінформацію про Авдіївку: Сайти кількох українських ЗМІ, а також акаунт "Української правди" у Twitter зламали

Сайти LIGA.net та Апостроф зламали та розмістили на них російську дезінформацію про нібито «розгром» російськими окупантами елітних підрозділів ЗСУ в Авдіївці, повідомляють Патріоти України.

"Українська правда" повідомила, що був зламани її акаунт в X і в ньому також розмістили цей та інці фейки. «Ми намагаємося відновити доступ. Просимо не вважати опубліковану в соцмережі інформацію такою, що має відношення до УП», — сказано в заяві видання, опублікованій о 19:55.

LIGA.net наголосила, що її редакція не причетна до публікації російської дезінформації. «Фейкову новину було оперативно знято зі стрічки новин, проте деякий час вона все ж була активною, а також автоматично поширилась в акаунті LIGA.net у соцмережі Х (колишній Twitter)», — зазначається у повідомленні видання.

Воно також поросило вибачення у читачів та заявило, що розслідує, де саме є прогалина в безпеці, щоб виправити цю ситуацію.

«Наголошуємо, що LIGA.net публікує лише достовірну і перевірену інформацію, а події на фронті висвітлює, посилаючись виключно на компетентні джерела — офіційних речників ЗСУ, військове командування і керівництво держави», — заявила LIGA.net.

Апостроф пише, що «зазнав атаки російських ІПСОшників». «На сайті вийшов матеріал про те, що в Авдіївці „були розгромлені елітні частини ЗСУ“, а українські захисники нібито „втікають з позицій, кидають техніку та поранених“. Дезінфомація була підкріплена колажем та підписом до нього. Редакція Апострофа заявляє: цей матеріал не має нічого спільного з дійсністю та закликає читачів відповідально споживати інформацію. Колектив сайту робить все можливе, щоб запобігти подібним атакам російських агресорів надалі», — написало видання.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України відреагувала на хакерську атаку на українські ЗМІ. «Сьогодні російські хакери здійснили чергову атаку на низку українських медіа та розмістили на їхніх ресурсах фейкову інформацію. До Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, вже звернулися представники Української правди, Liga.net, Апострофу та Телеграфу. Наші фахівці вже проводять дослідження вказаного інциденту», — сказано у повідомленні Держспецзв’язку. На сайті Телеграфу про атаку не повідомлялося.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...