"Розстрілювали за настроєм": Російський журналіст розповів про страшні звірства "Гіві" та "Мотороли" на Донбасі

Терористи "ДНР" Арсен Павлов ("Моторола") і Михайло Толстих ("Гіві") займалися мародерством на Донбасі та вбивали своїх полонених. Таке зізнання зробив російський журналіст, який побажав не називати свого імені, передають Патріоти України.

У матеріалі наголошується, що він – співробітник одного з федеральних ЗМІ, прибув до Донецька на початку 2014-го та пробув там близько року.

"У реальності ні він ["Моторола"], ні "Гіві" не були суперкомандирами, які якісь масштабні операції задумували. Ну так, у них були досить відморожені загони, і самі вони, звичайно, були хлопці дуже сміливі. Вони довго були на передовій, і у них дах вже поїхалав", – заявив кореспондент.

"Була історія, коли "Моторола" обстріляв машину LifeNews, незважаючи на те, що дружив із ними. Йому сподобалося, що вона броньовані, і він захотів перевірити її на міцність. Вм'ятини залишилися на машині й дірки у склі.

Із бронежилетом те ж саме. Чув, що якісь волонтери привезли, він запитав, чи гарний бронежилет. Потім надягнув на людину і стріляв, щоб перевірити якість. І навіть ніби як поранив волонтера", – додав він.

Крім того, журналісту відомі випадки, коли загони командирів терористів забирали з будинків мирних жителів кольорові метталов і побутову техніку.

"Я ніколи не чув про тортури в "Мотороли", хоча полонених могли й розстріляти за настроєм", – заявив російський журналіст.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...