Руйнує радянські міфи: У мережі пригадали знакове фото братання Червоної армії з військами Гітлера

У мережі пригадали знакове фото, на якому зафіксовано момент братання червоноармійців та гітлерівців на початку Другої світової війни, передають Патріоти України.

Світлину оприлюднили на Telegram-каналі "Розсекречена історія України". Автори допису нагадали, що 17 вересня 1939 року, через 16 днів після нападу нацистської Німеччини на Польщу, радянські війська без оголошення війни вторглися зі сходу і зайняли західнобілоруські та західноукраїнські землі Польщі.

Операція, яка тривала 20 днів, призвела до остаточної окупації Червоною армією та Вермахтом всієї території Другої Польської Республіки і завершилася 6 жовтня 1939 року спільним парадом радянських та нацистських військ.

Спільне вторгнення до Польщі було таємно узгоджено Пактом Молотова-Ріббентропа, підписаного 23 серпня 1939 року у Москві.

А на сторінці блогу "История скреп" у Twitter поділилися статтею із добіркою заміток з радянських газет, котрі підтверджують дружність двох тоталітарних режимів, радянського та нацистського, наприкінці 30-х років ХХ століття.

"Як радянська преса у 1939 році описувала, підтримувала і виправдовувала спільне німецько-радянське вторгнення до Польщі. Велика добірка вирізок. Це називається явка з повинною, що б не брехали радянські підручники і сучасна російська пропаганда", – зазначили у дописі.


Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...