Рухаємось в Європу: Кабмін виділив гроші на облаштування туалетів у школах Закарпаття

Усього шкіл, що потребують покращення санітарно-гігієнічних умов на Закарпатті — 67.

Наприкінці 2018 року Закарпатській області виділили 44 031 тис. грн на облаштування внутрішніх туалетів у 67 школах. Про це повідомили у департаменті освіти ЗОДА, передають Патріоти України.

“Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1012-р „Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році“ Закарпатській області виділено кошти освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 44031,0 тисяч гривень (44 031 000 грн - ред.) для забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти області. Рішення сесії обласної ради 04.04.2019 № 1422 здійснено розподіл зазначеної суми коштів між бюджетами районів області на основах спів фінансування”, — відповіли в департаменті.

Усього таких шкіл, що потребують покращення санітарно-гігієнічних умов на Закарпатті — 67. Так, якщо виділену державою суму поділити порівну між усіма школами — вийде 657 тисяч грн, тож якщо школі не вистачить цих грошей — їх можуть докласти батьки чи будь-які інші приватні особи.

За інформацією на кінець вересня, на Закарпатті розпочали облаштування 25 внутрішніх туалетів, з яких вдалось закінчити 4 — один з них знаходиться у Хустському районі, де першокласник спочатку провалився у вигрібну яму, а потім виявилось, що він нібито лише вступив у нечистоти.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...