Сенсація археології: В Єрусалимі віднайшли та ідентифікували вишукану, дорогоцінну прикрасу часів царя Соломона

На півдні від Храмової гори археологами знайдено унікальний кулон часів царя Соломона, котрий доводить те, що між Фінікією та Єрусалимом у давнину існувала торгівля, Haaretz.

Вік рідкісної золотої підвіски становить понад три тисячі років. Це крихітний кулон, який також міг використовуватися як сережка. Прикрасу було виявлено.

За словами археолога Брента Нагтегаля з Інституту біблійної археології Армстронга, його знайдено давно, але до 2023 року на цей предмет особливо не звертали уваги.

Дану роботу можна назвати філігранною, оскільки розмір прикраси складає 4х4х2 міліметри. Знахідка дуже нагадує підвіс, оскільки має напівкруглі "ручки". Вони виступають над основою, і, переплітаючись між собою, створюють петлю, на яку прикрасу можна було б підвісити. По верхній частині виробу пущений золотий дріт.

Кулон зроблений зі сплаву срібла та золота, який називається електрум. Він відомий своїми міцнішими характеристиками, порівняно зі звичайним золотом. Датований артефакт датується 10 століттям до н.е.

Після консультацій з експертами та порівняння кулона з аналогічними артефактами було встановлено, що цей ювелірний виріб має фінікійське походження.

"Знахідка є самим раннім золотим артефактом, виявленим при археологічних розкопках в Єрусалимі, - заявив Нагтегаль, - найкращий на сьогодні доказ того, що фінікійці були присутні в Єрусалимі в 10 столітті до н.е., за часів царя Соломона".

Попередні предмети, знайдені в районі Офеля, підтвердили "фінікійський культурний вплив в Єрусалимі" в період Першого Храму, стверджує Нагтегаль. А значить, кулон може допомогти й в доказі того, що на той час між Фінікією та Єрусалимом існувала торгівля.

На завершення відзначимо, що знахідки часів царя Соломона є великою рідкістю, що робить цей артефакт унікальним і допомагає розкрити загадки історії.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...