"Серця розбиті": В Ізраїлі заявили про смерть від рук ХАМАС 12-річної дівчинки, яку підтримала Роулінг

12-річна Ноя Дан, про яку писала британська письменниця Джоан Роулінг, загинула в полоні бойовиків ХАМАС. Про це йдеться на офіційній сторінці Ізраїлю в соціальній мережі Х, передають Патріоти України.

За даними ізраїльського уряду, маленька дівчинка загинула разом зі своєю бабусею Кармелою. Їхні тіла знайшли напередодні ввечері.

"Ми з жахом повідомляємо, що тіла Ної та її бабусі Кармели були виявлені вчора. Дякуємо всім, хто поділився її історією, щоб допомогти нам повернути її додому. Наші серця розбиті", — йдеться в повідомленні.

У Daily Mail поділилися також деякими подробицями трагедії. 80-річна жінка та її онука Ноя Дан, яка страждає на аутизм, були серед тих, хто безвісти зник 7 жовтня, після нападу ХАМАС на територію Ізраїлю.

Родина не втрачала надії, що зможе побачити знову своїх рідних завдяки діям ЦАХАЛу, однак нічого не вийшло.

Перед повідомленням із трагічною новиною мати Ної Дан поділилася останнім голосовим повідомленням доньки. Вона тоді ховалася в будинку бабусі, поки бойовики ХАМАС шукали мешканців для полону або вбивства.

"Мамо, за дверима пролунав сильний гуркіт, який мене налякав. Усі вікна в бабусиному будинку були розбиті біля входу. Тому що був ще один вибух, там багато розбитих вікон. Мамочка... Мені страшно", — розповідала 12-річна дівчинка.

Ще три члени сім'ї Дан вважаються безвісти зниклими.

ХАМАС взяли в полон 12-річну дівчинку: Джоан Роулінг відреагувала

Авторка серії книг про Гаррі Поттера опублікувала в соціальній мережі Х допис, у якому розповіла всьому світу історію дитини. На світлині Ноя Дан тримала в руках книжку письменниці на івриті та тримала чарівну паличку.

"Викрадення дітей — це жахливо і абсолютно невиправдано. Зі зрозумілих причин ця картинка мене вразила. Нехай Ноя і всі інші заручники, захоплені ХАМАС, незабаром повернуться до своїх родин", — написала Джоан Роулінг.

На момент публікації матеріалу вона ніяк не відреагувала на новину про смерть дитини. Нагадаємо, 17 жовтня повідомлялося, що уряд Ізраїлю відповів Джіджі Хадід на її пост-підтримку Палестини. За їхніми словами, немає нічого доблесного в розправі ХАМАС над ізраїльтянами.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...