Шаптали, Сирські та Баргилевичі: Де в Україні живуть люди з прізвищами відомих генералів ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський провів кадрові зміни у вищому керівництві Збройних Сил, призначивши генерал-майора Анатолія Баргилевича новим начальником Генерального штабу та попередньо звільнивши з цієї посади генерал-лейтенанта Сергія Шапталу. Також, замість генерала Валерія Залужного новим Головнокомандувачем став генерал-полковник Олександр Сирський. Патріоти України повідомляють, де саме в Україні, згідно з даними ресурсу "Рідні", розповсюджені ці прізвища.

Як виявилося, прізвище Сирський досить рідкісне на теренах нашої країни, оскільки налічує усього 13 носіїв. За поширенням воно займає 180674 місце.

Найчастіше зустрічається у Таврії. Бердянський район – є найгустішим осередком цього прізвища, де на одного носія припадає 25367 жителів.

Місцями компактного проживання Сирських є Львів (6), Кривий Ріг та село Вижняни на Львівщині, де зареєстровано по два представника. У селі Осипенко Запорізької області та Києві мешкають по одному Сирському. Найпопулярнішим іменем серед усіх Сирських України є Богдан.

З прізвищем Баргилевич ситуація трохи краще, аніж з попередником, адже воно налічує вже 21 носіїв й відповідно за поширенням займає 139514 місце. Найчастіше зустрічається на Слобожанщині.

Старобільський район – найгустіший осередок прізвища Баргилевич. На одного носія прізвища припадає 6763 жителів. Місцями компактного проживання людей з прізвищем Баргилевич виявився Житомир (5), Київ (3), село Калмиківка на Луганщині(3), місто Дружба на Сумщині(2) та Старобільськ в Луганській області (2).

Найбільше серед Баргилевичів чоловічої статі - Микол.

Прізвище Шаптала налічує 622 носіїв й за поширенням займає 8020 місце.

Найчастіше воно зустрічається на Придніпров'ї. Чутівський район на Полтавщині – найгустіший осередок цього прізвища, де на одного носія припадає 429 жителів.

Водночас місця компактного проживання людей з прізвищем Шаптала виглядає таким чином: Дніпро (66), Харків (35), Донецьк (23), Київ (23) та Вільхуватка на Харківщині (22).

Найпопулярнішим серед чоловіків з прізвищем Шаптала виявилося ім'я Олександр.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...