Щомісяця писав Путіну: Цікава подробиця про капітана корабля, який доставив у Бейрут селітру, котра вибухнула

Борис Прокошев розповів, що рік прожив у ліванській столиці, де його годували співробітники порту.

Члени екіпажу російського судна, конфіскований вантаж з якого вибухнув в Бейруті, 11 місяців жили в порту і просили про допомогу навіть президента РФ Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю "Сибирь.Реалии" розповів капітан корабля Rhosus Борис Прокошев, передають Патріоти України.

За його словами, у вересні 2014 року аміачну селітру вивантажили з арештованого судна. Причиною затримання була несплата власником судна портових зборів. Також з'ясувалося, що він не платив і зарплату минулій команді. Тому частина екіпажу покинули корабель.

"Мене, старшого механіка, третього механіка і боцмана відмовилися випускати. І ми там стирчали 11 місяців! Ні копійки нам не платили. І продукти він нам навіть не купував. Можна сказати, залишив нас у свідомо небезпечній ситуації, прирік на голод. Годував нас порт. Я писав щомісяця Путіну. Писав, що стан у нас гірший, ніж в ув'язнених. Ув'язнений знає, коли він вийде, а ми не знаємо, коли нас випустять! І чи відпустять взагалі!", – розповів Прокошев.

Як відповідь він отримував відписку, що його звернення відправлено до МЗС. "Консульство мені сказало: що ти хочеш, щоб Путін надіслав спецназ, щоб тебе тут боєм звільняли? Вони могли б найняти адвоката, подати до суду. Але нічого не зробили", – сказав капітан.

Пізніше члени екіпажу самі продали паливо і найняли адвоката, подавши до суду на владу Лівану. Завдяки судовим рішенням росіянам дозволили покинути Ліван.

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...