Шпигунський скандал у Німеччині: Офіцер Бундесверу "зливав" дані російській розвідці

У Німеччині затримали ще одного підозрюваного проведенні шпигунських дій на користь іноземної держави. Про це написав у своєму Х (колишній Твіттер) міністр юстиції Марко Бушман (FDP), передають Патріоти України.

"Федеральна прокуратура сьогодні заарештувала німецького офіцера, якого серйозно підозрюють у роботі на іноземну спецслужбу … Пильність залишається на порядку денному", – написав політик.

Видання Welt своєю чергою наводить деякі подробиці справи. За даними ЗМІ, йдеться про громадянина Німеччини, який працює у відділі закупівель Бундесверу. Слідчі вважають, що з травня цього року чоловік кілька разів «за власним бажанням» звертався до генконсульства Росії в Бонні та посольства РФ у Берліні та пропонував співпрацю. При цьому він передавав інформацію зі своєї професійної діяльності – "з метою передачі її російській спецслужбі".

Заарештувала німецького чиновника за підозрою в тому, що він був агентом спецслужб Росії Федеральна прокуратура в Кобленці в середу. Наразі офіцер перебуває під вартою за ордером на арешт. У нього вдома та на роботі провели обшуки. Розслідування проводилися у тісній співпраці з Федеральним відомством служби військової контррозвідки та Федеральним відомством із захисту Конституції (контррозвідки).

Нагадаємо, в листопаді 2022 року офіцера запасу Бундесверу засудили умовно за те, що він, згідно з обвинуваченням, роками передавав інформацію російській військовій розвідці ГРУ.

Також в грудні минулого року було заарештовано співробітника німецької розвідки BND за співробітництво з російськими спецслужбами, а в січні цього року – його поплічника.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...