Штрафи отримують навіть родичі та знайомі сотень тисяч власників: Пільгове розмитнення "євроблях" несподівано закінчилось

Штрафи за "євробляхи" в Україні почали надходити друзям і родичам їхніх власників. Зокрема, це пов'язано з тим, що власники просили ввести автомобіль в країну своїх знайомих. Про це в коментарі UBR розповів юрист "Авто Євро Сила" Іван Казачук, зазначають Патріоти України.

Так, тепер ті, хто допоміг завести транспорт в Україну, будуть отримувати штрафи.

За словами експерта, західні області наближені до кордону з ЄС, тому деякі жителі свого часу виїхали туди для проживання. Однак, саме цих родичів, кумів і друзів українці з цих регіонів і просили ввезти для них "євробляху".

Також фахівець каже, що пільгове розмитнення "євроблях" фактично дало збій. Зокрема, з майже 500 000 осіб, які ввезли авто, ним скористалися тільки 17 тис.

Як розповідає фахівець, тут присутня лише одна проблема. А саме іноземців, які ввозили автомобілі на єврономерах, "забули" звільнити від відповідальності за ст. 469 Митного кодексу.

Окрім того, це і призвело до того, що крім витрат на розмитнення авто, сплату разового штрафу, також штраф у 34 тис. грн доведеться платити й іноземцям, які погодилися на своє ім'я оформити таку машину.

У результаті Львівська область, яка є одним із лідерів за кількістю "євроблях", значно відстає за темпами розмитнення від сусідніх регіонів.


Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...

Рідкісний вид рептилій - на межі зникнення: На Кубі коти взялися винищувати... крокодилів

субота, 18 травень 2024, 23:02

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій природі. Нове підтвердження цьому представили кубинські фахівці, які звинуватили безпритульних кішок у масовому вбивстві дитинчат рідк...