Штрафи за прострочену оплату комуналки: Коли можна не платити, незважаючи на шантаж чиновників

Платіжка

У зв'язку з тим, що заборгованість за комунальні послуги тепер загрожує українцям пенею, адвокат, кандидат юридичних наук Денис Головін прокоментував ситуацію, в яких несплата штрафів не грозить наслідками, зазначають Патріоти України.

За словами юриста, нарахування так званої «інфляційної складової» та «3% річних» — незаконні.

«Комунальники не повинні робити такі нарахування, оскільки застосування статті 625 Цивільного кодексу України — прерогатива суду» — підкреслив Головін.

«Суму, що становить індекс інфляції та 3% річних, без рішення суду з українців стягнути ніхто не може, це незаконно. Тому, якщо їх включили в вашу платіжку, ви маєте право не платити. Це буде абсолютно законно», — додав він.

Він зазначив, що в більшості випадків українці погоджуються сплатити несправедливо нараховані платежі, щоб не «втрачати час».

«Але при наявності судового наказу про стягнення заборгованості, де враховані індекс інфляції та 3% річних, і в разі, якщо ви не оскаржили останній, — платити треба», — пояснив юрист.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...