Штучний інтелект не гірше дієтологів: Вчені виявили, що ChatGPT визначає харчову цінність продуктів

Штучний інтелект здатний визначити поживність харчових продуктів не гірше дієтологів, передають Патріоти України.

Дослідження провідних науковців Тайбейського медичного університету показало, що чатботи ChatGPT версій 3.5 та 4 можуть визначити калорійність та поживні цінності у продуктах.

Що може ChatGPT

Чатбот здійснив аналіз 222 продуктів з меню восьми дорослих осіб. Результати показали, що штучний інтелект надав інформацію про калорійність з точністю до 10% у 35-48% випадків. ChatGPT четвертої версії виявився дещо точнішим, але показував більшу похибку у визначенні вмісту білка у продуктах.

Для чого ChatGPT

Хоча точність штучного інтелекту не досягла ідеалу, науковці вважають, що ця технологія може стати важливим допоміжним інструментом для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Важливо враховувати, що ChatGPT – не пошукова система, тому його відповіді можуть залежати від різних факторів, наприклад, конкретність та мова запиту.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...